Viktig informasjon vedrørende koronavirus

Postet av Bangsund IL den 13. Mar 2020


corona612_NTB.jpg
Foto: NTBScanpix

Av: Geir Owe Fredheim, 12. mar 2020

Facebook Twitter LinkedIn E-post

OPPDATERT 12. mars kl 23.08. På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.

 

Se NIFs FAQ til idrettslag og klubber nederst i artikkelen. 

Ved reise til utlandet
I tillegg bør man følge Utenriksdepartementet reiseråd for alle landene i verden. 

Områder med vedvarende spredning av koronaviruset. Flere regioner i flere land er nå tilført listen, blant annet i Frankrike, Østerrike, Tyskland, Sveits og Spania. 
Les mer om spredningen på Folkehelseinstituttets hjemmesider

Olympiatoppen har innført strengere tiltak knyttet til koronaviruset.

Utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på en samlet vurdering av situasjonen for reisende i landet som følge av virusutbruddet. Reisende bør følge med på UDs reiseinformasjon og nyheter, da situasjonen kan endre seg raskt. 
Åpnet nytt kunstgressanlegg

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Satset – ble kunstgressbane

Bangsund IL har fått kunstgressbane like før Bangsund cup. Derfor går ukas blomst til de frivillige dugnadsarbeiderne med Robert Bjerkestrand og Erik Jakobsen i spissen.
UKAS BLOMST: Robert Bjerkestrand og Erik Jakobsen får blomsten for jobben med kunstgressbanen. 

UKAS BLOMST: Robert Bjerkestrand og Erik Jakobsen får blomsten for jobben med kunstgressbanen. 


BANGSUND: – Det betyr mye å få denne utmerkelsen for jobben vi har gjort, men det er mange som har jobbet dag og kveld for at banen skal bli ferdig. Så denne deler vi med alle de frivillige og entreprenørene som har vært med, sier Robert Bjerkestrand og Erik Jakobsen.

Aktiviteten har økt

Det har lenge vært snakk om å få en kunstgressbane til Bangsund. Derfor betyr det ekstra mye å få banen samme året som klubben fyller 100 år.

– Det kunne ikke passet bedre enn å få den nå, men hadde det ikke blitt denne gangen, så hadde det nok tatt 15 år til.

De roser styret i klubben, som satset og jobbet målrettet for å få en kunstgressbane på stadion.

– Før har det nok kanskje manglet litt «guts» i å faktisk gjennomføre det. Styret har vært tøffe og satset på dette, og nå står vi her med en kunstgressbane, sier de.

Etter at banen ble ferdig, har de merket at aktiviteten på stadion har økt, og de har trua på at Bangsund cup på søndag blir en suksess.

– Det er alltid noen barn på stadion nå, og det er utrolig morsomt å se. Med kunstgressbanen klar, så tror vi også på at cupen blir en stor fest.

Stolte over de frivillige

Etter lange dager for å få ferdig kunstgressbanen, satt de igjen med en merkelig følelse i kroppen da banen var ferdig.

– Da var vi tom, rett og slett. Vi hadde holdt på så lenge, så det var rart å se at vi var ferdige. Da begynte vi å finne på noen småting bare for å gjøre noe, men nå er det bare små detaljer som gjenstår. Det er artig å se at vi har fått til en kunstgressbane på Bangsund stadion sammen med alle de frivillige.
Bangsunds store dag

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Bangsunds store dag

- Jeg blir rørt, sier målscorer Martin Johnsen etter at drøyt 250 tilskuere mandag møtte opp for å overvære åpninga av Bangsund IL sin nye kunstgressbane, samt støtte seniorlaget i sommerens siste og årets første seniorkamp.

NYBANEN: Mange hadde møtt opp for å ta del i den offisielle åpninga av Bangsund IL sin splitter nye kunstgressbane mandag.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

INNMARSJEN: Bangsund og Namdalseid entrer Bangsunds nye kunstgressbane for 6.-divisjonsoppgjør, geleidet av ballguttene og -jentene.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

HORNMUSIKK: Bangsund hornmusikklag oppdrådte i forbindelse med baneåpninga mandag.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

TØFF DUELL: Vegard Vanebo (Namdalseid, til venstre) og Kristian Dahl Fossum (Bangsund) i tøff duell under første omgang av mandagens kamp.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

MÅLSCORER: Lars Erik Bangsund Storøy blir stoppet foran Namdalseid-målet i førsteomgangen. Han fikk imidlertid en ny sjanse etter pausen, hvor han satte 4-0 til Bangsund.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

FOLKEFEST: Bangsund hadde drøyt 250 supportere i ryggen da de tok imot Namdalseid for å spille vårens aller siste seriekamp, som også var første seniorkamp på splitter ny kunstgressbane.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

SNORKLIPPING: Primus motorer Erik Jakobsen (til venstre) og Robert Bjerkestrand fikk æren av å klippe snora og erklære den nye kunstgressbanen på Bangsund for åpnet.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

HØYT TEMPO: 6.-divisjonskampen mellom Bangsund og Namdalseid bar preg av høyt tempo. Her er Lasse Lie Ingvaldsen (til venstre) og Thomas Hasvåg i aksjon.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

ÉN MOT ÉN: Bangsunds Thomas Hasvåg i duell mot Namdalseid-keeper og spillende treener Geir Ingvaldsen.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

MÅLFEIRING: Spillende trener Kristian Dahl Fossum var svært fornøyd etter å ha sendt Bangsund opp i ledelsen etter 30 minutter spilt.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

SCORINGSJUBEL: Alexander Olsen jubler etter å ha sikret Bangsunds scoring nummer to for kvelden i kampen mot Namdalseid.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE


6. div. menn avd. 1

BANGSUND - NAMDALSEID

5-0 (3-0)

1-0 30. min.: Kristian Dahl Fossum.

2-0 35. min.: Alexander Olsen.

3-0 43. min.: Lasse Johnsen.

4-0 67. min.: Lars Erik Bangsund Storøy.


5-0 80. min.: Martin Nordhaug Johnsen.

Dommer: Arne Isak Rosset Aursand, Namsos IL.


BANGSUND: Selv står han bak klubbens nye fotballåt som både låtskriver og vokalist, mens Petter Fjerdingen har vært produsent av låta.

- Det er noe vi har tenkt på veldig lenge. Vi følte det var det eneste som manglet, nå når vi har fått kunstgress, sier Johnsen.

Den ble spilt for en fullsatt stadion da 6.-divisjonsherrene hadde sin innmars på den splitter nye kunstgressmatta sammen med mandagens motstander Namdalseid.

- Det er helt fantastisk å endelig få spille på heimebane igjen. Dette er en dag vi har gått og ventet på kjempelenge, så det er deilig at den endelig kom. Det er så nydelig å endelig få sette i gang, sier Johnsen, som selv headet inn kveldens siste mål og dermed satte resultatet 5-0 mot Namdalseid.


Ubeseiret

Vårsesongens siste kamp ble altså Bangsund-guttas første kamp på heimebane dette året. Tidligere i år har det nemlig kun gått i bortekamper for serielederen, som i år fyller 100 år som klubb. Bangsund-Kaptein Kristoffer Dahl Fossum er henrykt over å endelig få ta i bruk deres nye bane.

- På Bangsund har behovet for kunstgressbane vært der i mange år. At vi nå har et styre som tør å satse på dette, er helt nødvendig for klubben, for ikke å si hele Bangsund. Spesielt moro er det at dette skjer når idrettslaget fyller 100 år, sier Dahl Fossum.

Bangsundingene har ennå til gode å tape en kamp denne sesongen.

- Våren har gått over all forventning. Vi har tatt seier for seier, og kun én uavgjort så langt i seriespillet, sier Johnsen.

- Det er lenge siden vi har hatt en bredere og bedre spillerstall enn i år, sier Dahl Fossum.

Etter sommeren vil nybanen, som hadde sin høytidelige snorklipping samt underholdning av Bangsund hornmusikklag mandag, bli flittig brukt. Da skal nemlig seniorlaget spille alle sine gjenværende kamper på heimebane.

- Det er en helt herlig følelse å vite at vi skal spille mange flere kamper her på den nye banen. Støtten fra supporterne i dag har vært helt fantastisk. Vi håper like mange møter opp på hver kamp framover Det er skikkelig bra å se så mange se på oss når vi spiller festfotball, smiler Martin Johnsen.


Festfotball

For festfotball var det også mandag kveld, da tabellsjuer Namdalseid gjestet Bangsund. Spillende trener Kristian Dahl Fossum headet Bangsund inn i ledelsen etter 30 minutter. Bangsunds Alexander Olsen økte forspranget like etterpå, før Lasse Johnsen banket inn 3-0 like før pause. 15 minutter ut i andreomgangen klarte ikke Namdalseid å få uttelling på en stor sjanse etter utspill fra corner.  Uttelling ble det imidlertid på Lars Erik Bangsund Storøy sju minutter senere, som da satte 4-0 for Bangsund. Martin Johnsen fikk æren av å avslutte seansen med sin 5-0-scoring ti minutter før kampslutt.

- Kampen gikk slik vi hadde sett for oss. Vi spiller mye bedre fotball enn alle lagene i denne divisjonen når vi er på vårt beste, forteller Johnsen.

- Vi visste at Bangsund er mye bedre trent enn oss før vi gikk inn i kampen, så vi hadde en viss anelse om at det kunne ende slik. Denne våren har vi trent alt for dårlig, så vi skal ikke forvente mer enn det vi klarer i dag. Vårt mål er å ha det artig med fotballen, så får vi prøve å kare til oss så mange seire som vi klarer, sier spillende trener og keeper på Namdalseid, Geir Ingvaldsen etter mandagens oppgjør.


Punktum for jubileumsfeiringa

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Satte punktum for jubileumsfeiringa med nok en seier

Bangsund ILs jublieumsfeiring fikk en best tenkelig slutt da A-laget mest sannsynlig sikret opprykket etter heimeseier over Kvam lørdag.
TOMÅLSSCORER: Lasse Johnsen scoret to av målene da Bangsund vant 7-4 over Kvam på Bangsund stadion i 6. divisjon lørdag.           (Foto: Karl Erik Hovik Aune)

TOMÅLSSCORER:Lasse Johnsen scoret to av målene da Bangsund vant 7-4 over Kvam på Bangsund stadion i 6. divisjon lørdag.  FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

BANGSUND: 6.-divisjonsherrene i blått har ennå ikke tapt en eneste kamp denne sesongen. Og de hadde ikke tenkt å bryte den trenden da de tok imot steinkjerlaget i helga.

Målrikt oppgjør

Bangsundingene åpnet hardt og sikret ledelse allerede etter ti minutter spilt med ei scoring signert Lars Erik Bangsund Storøy. Lasse Johnsen fulgte opp med videre avansement ti minutter senere, før Bangsund Storøy nok en gang satte ballen i mål like etterpå. Kampen gikk dermed til pause med sifrene 3-0 til heimelaget, som gjorde det vanskelig for Kvam å slippe til i løpet av oppgjørets første 45 minutter.

Etter hvilen tok det knapt fem minutter før Lasse Johnsen fikk sin andre nettkjenning for dagen. Det tok imidlertid ikke lang tid før Kvams første redusering var et faktum, og flere skulle det bli. Da det gjensto drøyt ti minutter av kampen, lå gjestene bare ett mål bak Bangsund med stillinga 5-4.

Det var ikke sjansene det sto på i det som ble en trøblete midtseksjon av andre omgang, men bortsett fra Martin Johnsens scoring i det 67. minutt, slet Bangsund med å sette sjansene sine i mål. Nervedramaet fikk likevel en brå slutt da spillende trener Kristian Dahl Fossum banket inn Bangsunds sjette mål for dagen to minutter før kampslutt. Alexander Olsen pyntet ytterligere på resultatet med ny scoring i kampens siste minutt - altså endte det behagelige 7-4 til Bangsund.

Kunne puste lettet ut

Dermed kunne bangsundspillerne og de omkring 100 oppmøtte heimesupporterne puste lettet ut og juble over sesongens ellevte seier. De topper nå tabellen med 34 poeng foran Flatanger 2 sine 25 poeng og Kvam med 21 poeng, og er dermed i praksis sikret opprykk til 5. divisjon når det gjenstår tre kamper å spille.

- Førsteomgangen synes jeg vi spilte bra fotball. I andreomgangen så det litt ut som at lufta gikk litt ut av balongen. Kanskje en av årsakene var at vi tok litt lett på det etter å ha ledet 4-0. Heldigvis endte det bra, sier Kristian Dahl Fossum etter kampen.

- Vi har sagt hele tida at vi skal rykke opp, og vi er veldig fornøyde med å ikke ha tapt en kamp ennå, selv om uavgjorten på Vik mot Flatanger ennå irriterer meg. Vi fått til et veldig bra lag her på Bangsund, så det lover godt til neste år, legger den spillende treneren til.
Jubileumskamp

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

48 år skilte eldste og yngste spiller da juniorene fikk bryne seg mot 1998-spillerne i helgas jubileumskamp

Sprek og minnerik hundreårsfeiring

Erfaring og rutine trumfet fart og ungdommelig pågangsmot under lørdagens jubileumskamp i forbindelse med Bangsund ILs hundreårsdag. Bangsund anno 1998 viste dermed at de gamle fortsatt er eldst.
Jubileumskamp: Torkil Klingen (til høyre) på Bangsunds juniorlag var imponert over hvor mye fotball som fortsatt lå i beina til 1998-laget da de spilte jubileumskamp på Bangsund stadion lørdag. For Bjørn Terje Ingvaldsen (til venstre) endte kampen med sykehusopphold og operasjon. 

Jubileumskamp: Torkil Klingen (til høyre) på Bangsunds juniorlag var imponert over hvor mye fotball som fortsatt lå i beina til 1998-laget da de spilte jubileumskamp på Bangsund stadion lørdag. For Bjørn Terje Ingvaldsen (til venstre) endte kampen med sykehusopphold og operasjon. 


IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Bangsund anno 1998. Bak fra venstre: Espen Sandvik, Lasse Øien, Gaute Jakobsen, Jørgen Tørring, Lars Nielsen, Bjørnar Høgden, Frode Dahl, Pål Tore Raabakken og Tor Brevik. Foran fra venstre: Espen Sandmo, Ove Selnes, Kim Morten Brørs, Lars Erik Feragen, Knut Bernhard Thorsen, Robert Bjerkestrand, Bjørn Bjørkli og Steffen Selnes. 

IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Bangsund anno 1998. Bak fra venstre: Espen Sandvik, Lasse Øien, Gaute Jakobsen, Jørgen Tørring, Lars Nielsen, Bjørnar Høgden, Frode Dahl, Pål Tore Raabakken og Tor Brevik. Foran fra venstre: Espen Sandmo, Ove Selnes, Kim Morten Brørs, Lars Erik Feragen, Knut Bernhard Thorsen, Robert Bjerkestrand, Bjørn Bjørkli og Steffen Selnes. 

BANGSUND IL 100 ÅR: Omkring 250 hadde møtt opp for å ta del i bursdagsfeiringa til hundreåringen Bangsund IL i helga, der ett av mange høydepunkt var jubileumskampen mellom juniorlaget og 2.-divisjonslaget fra 1998. 

BANGSUND IL 100 ÅR: Omkring 250 hadde møtt opp for å ta del i bursdagsfeiringa til hundreåringen Bangsund IL i helga, der ett av mange høydepunkt var jubileumskampen mellom juniorlaget og 2.-divisjonslaget fra 1998. 


BANGSUND: 2.-divisjonsherrene fra 21 år tilbake åpnet knallhardt i kampen mot Bangsunds juniorspillere, og viste at de slettes ikke har glemt gamle kunster. De fikk inn kampens første scoring allerede etter åtte minutter på Bangsunds splitter nye kunstgressmatte. Den var det Lars Erik Feragen som headet inn. Kun fem minutter senere økte Espen Sandvik til 2-0.

Utover i andreomgangen kom juniorlaget omsider mer og mer inn i kampen, der Ruben Olsens redusering tente gnisten til Bangsunds unge og lovende fotballspillere. Det ble likevel kun med det ene målet, og dermed måtte juniorene se seg slått av veteranene, som vant 2-1.

– Det var en artig kamp, men det var selvfølgelig ikke så artig å tape. Vi spilte en dårlig kamp, og 98-gutta var gode til å ikke ha spilt på 20 år, sier juniorspiller Torkil Klingen etter kampen.

Ut med skade – igjen

Alle 98-spillerne var imidlertid ikke til stede for å ta imot applausen fra de rundt 250 oppmøtte supporterne etter helgas seier. For Bjørn Terje Ingvaldsen, fikk jubileumskampen en brå slutt da han i første omgang måtte hinke av banen etter en i overkant tøff duell med en av juniorspillerne. Det hele endte i sykehusbesøk, der han måtte opereres for en røket akilles.

– Det var surt. Å bli skadet er aldri artig, sier den nå trondheimsbosatte bangsundingen fra sykesenga, som ikke kunne unngå å mimre tilbake på en svært så lik hendelse nettopp i 1998-sesongen.

– Da var det en som sparket av foten min. Jeg har fått noen trøkker opp gjennom tida, for å si det sånn.

– Fryktelig gode minner

48 år skilte mellom eldste og yngste spiller på banen lørdag. Spilleren med flest år på baken var ingen ringere enn Tor Brevik, som i sin storhetstid på åttitallet var med på å ta tre seriegull og vinne cupen som Vålerenga-spiller.


64-åringen, som opprinnelig kommer fra Steinkjer, har også lang fartstid i Bangsund – både som spiller og som trener.

– Guttene har beholdt mye av det de viste for over 20 år siden. Vi har nok litt mer fotball i oss enn juniorene, men jeg må rose dem. De trillet ut fra keeper og prøvde å spille seg opp. Det var kjempebra. Dessuten kom de mye mer inn i spillet i andreomgangen da vi begynte å bli slitne, sier veteranen, som har stort sett bare gode minner fra tida si på Bangsund.

– Det var skikkelig trivelig å komme tilbake spille sammen igjen. Jeg har fryktelig gode minner herfra.
Optimisme i Bangsundleiren for 2020

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Henter inn forsterkninger. Gjør rokkeringer i trenerteamet. Stiller med to seniorlag i 2020-sesongen.

Stor optimisme i Bangsund-leiren

Fjoråret ble en eneste stor jubelsesong for Bangsund-herrene. Med positiv driv i klubben skal de nyopprykkede blåtrøyene fortsette den gode trenden på fotballbanen også i 2020.
MER JUBEL I 2020?: Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.            (Foto: Karl Erik Hovik Aune)

MER JUBEL I 2020?:Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE


Vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon.

KRISTIAN DAHL FOSSUM

BANGSUND: – Det er en utrolig bra «drive» i og rundt gruppa. Entusiasmen er stor og det viser bare at folk synes det er artig å bidra for Bangsund. Vi la veldig vekt på trivselen i fjor og der tror jeg vi traff bra, sier Kristian Dahl Fossum i trenerteamet til 5. divisjonsherrene.

Hojem inn i forsvaret

Med både opprykk, åpning av ny kunstgressbane og storstilt feiring av Bangsund ILs 100-årsjubileum, sto høydepunktene i kø i fjorårssesongen.

Også foran 2020-sesongen rår optimismen på Bangsund.

– Det har skjedd mye bra den senere tida. Først og fremst i form av at vi har lyktes beholde samtlige av spillerne som bidro for laget i fjor. Det er et veldig bra tegn og betyr egentlig alt for oss. Vi har 24 mann på blokka per dags dato og det er vi også avhengig av dersom vi skal gjøre en god figur kommende sesong, sier Dahl Fossum.

De har også jaktet forsterkninger i troppen. Nylig ble forsvarsbauta og tidligere NIL-spiller Marius Braateng Hojem klar for spill for Bangsund.

– Marius kommer inn med masse erfaring og er også en trygg og rolig person som vil passe godt inn i spillergruppa.

– I tillegg er vi i dialog med et par nye potensielle spillere, forteller Dahl Fossum, som ikke ønsker å nevne navn før en eventuell overgang er klar.


Lian ny hovedtrener

Trioen Tomas Lian, Thomas Hasvåg og Kristian Dahl Fossum utgjør også i år trenerteamet rundt A-laget.

Lian tar imidlertid over hovedtreneransvaret etter sistnevnte i 2020-sesongen.

– Det handler mest om at jeg har lyst til å trappe ned litt på trenerbiten for å kunne fokusere mer på å bidra ute på banen som spiller. Det er en vurdering vi har gjort etter å ha evaluert sesongen i fjor, forteller Dahl Fossum.

Han påpeker at spillerne ikke vil merke noe til denne rokeringa.

– Vi er fortsatt de samme tre i teamet, og vi har alle veldig lik tilnærming og tankegang i måten å spille fotball på. Sånn sett blir det lite forandring, sier han.

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.           (Foto: Privat)

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.  FOTO: PRIVAT

 

Lag både i 5.-og 6. div.

Nytt av året er at Bangsund stiller seniorlag både i 5. divisjon og 6. divisjon.

Dette som et resultat av en stor spillergruppe bestående av hele 50 aktive bidragsytere i junior- og senioralder.


Tanken er at juniorene skal ha tilhold i 6. divisjon, mens 5. divisjonsherrene skal fortsette som et rent seniorlag, med mulighet for rullering og hospitering lagene mellom ved behov.

– At vi kan stille to seniorlag her på lille Bangsund, det er utrolig bra. Det sier mye om engasjementet og at folk bryr seg om klubben og har lyst til å bidra, sier Dahl Fossum.

Han forteller om ei bra sesongoppladning – og er ikke alene blant blåtrøyene om å glede seg stort til sesongstart.

– Vi har trent jevnt siden starten av desember og fortsetter været som det er nå, er det heller ikke lenge til vi kan ta i bruk kunstgressbanen vår. Det ser vi fram til.

– Vi er mer enn klar for det som venter oss til våren, sier 28-åringen.

– Hvilke ambisjoner har dere som nyopprykket i ny divisjon?

– Jeg skal ikke si at vi går for nytt opprykk, men jeg har ingen problemer med å si at vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon. Vi er ikke noe dårligere enn de beste lagene i avdelinga etter min mening, avslutter han.


PS. Første test for Bangsundkommer neste helg. Da venter deltakelse i Magnar Lundemos minnecup i Meråker.
Kunstgressanlegget

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Bangsundingene peiser på for å få ferdig kunstgressbanen

9. klasseelevene på Bangsund var ikke tunge å be da idrettslaget ba om hjelp til å ferdigstille ny kunstgressbane.
IVRIGE HJELPERE: Niendeklassingene Marianne Hågensen (til venstre) og Anastacia Hestvik hadde ingen problemer med å bytte ut skolebøkene med stifting av dreneringsmatter på fotballstadion. – Det er gøy å bidra. Vi skal tilbake hit også etter at skoledagen er over for å hjelpe til, sier fotballjentene fra Bangsund. De gleder seg stort til å kunne ta i bruk den nye kunstgressbanen. 

IVRIGE HJELPERE:Niendeklassingene Marianne Hågensen (til venstre) og Anastacia Hestvik hadde ingen problemer med å bytte ut skolebøkene med stifting av dreneringsmatter på fotballstadion. – Det er gøy å bidra. Vi skal tilbake hit også etter at skoledagen er over for å hjelpe til, sier fotballjentene fra Bangsund. De gleder seg stort til å kunne ta i bruk den nye kunstgressbanen. 

NAMDALSAVISA

PUBLISERT:04 JUNI 2019 15:23SIST OPPDATERT:04 JUNI 2019 19:12

BANGSUND: – Det er klart vi vil bidra vi også. Det er bare gøy å kunne hjelpe til, sier Marianne Hågensen og Anastacia Hestvik mens de med et konsentrert blikk stifter sammen dreneringsmatter på stadion.

Duoen spiller fotball for Bangsund IL og kan knapt vente med å ta i bruk den nye kunstgressbanen som skal stå ferdig kommende uke.

– Her vil vi nok tilbringe mye tid. Det blir utrolig stas å spille på splitter ny bane. Det har vi gledet oss til i lang tid, forteller klassevenninnene.

– Viktig å bidra

Niendeklasseelevene som tilbrakte formiddagen på dugnad tirsdag var slett ikke alene om å ta i et tak på den nye banen.

Bangsundingene har nemlig for alvor mobilisert til dugnadsinnsats i innspurten av arbeidet.

– Vi hørte at det var behov for litt ekstra armer og bein her og da synes vi det er viktig å kunne bidra. Dette er jo noe hele lokalsamfunnet vil ha et enormt utbytte av framover, sier kontaktlærer på Bangsund skole, Venke Fosseng.

ALLE MANN I ARBEID: Espen Johnsen (til venstre) og Ole Nordheim Sjaastad i full gang med å legge ut dreneringsmatter. Dugnadsinnsatsen blant bangsundingene er på topp i innspurten av arbeidet med ny bane. 

ALLE MANN I ARBEID:Espen Johnsen (til venstre) og Ole Nordheim Sjaastad i full gang med å legge ut dreneringsmatter. Dugnadsinnsatsen blant bangsundingene er på topp i innspurten av arbeidet med ny bane. 

 

Alexander Olsen i fotballgruppa i Bangsund IL er imponert over engasjementet blant sambygdingene.

– Dugnadsinnsatsen har vært strålende og det er spesielt imponerende å se at også ungdommen tar i et tak. At en hel skoleklasse stiller opp og bidrar, det er til utrolig stor hjelp.

Klappet og klart til cup

Mandag denne uka ble de første rullene med kunstgress rullet ut på Bangsund stadion. Allerede i løpet av helga forventer idrettslaget at den nye banen skal være ferdigstilt.

– Vi har satt oss mandag 10. juni som frist. Alt skal være klappet og klart til jubileumscup neste søndag. Det blir en skikkelig festdag, garanterer Olsen og legger til at det fortsatt er muligheter for å melde seg på barneturneringa.

TAR FORM: Mandag ble de første rullene med kunstgress rullet ut på Bangsund stadion. Idrettslaget forventer at banen skal være ferdigstilt allerede i løpet av helga. Neste søndag blir det åpning med jubileumscup. 

TAR FORM:Mandag ble de første rullene med kunstgress rullet ut på Bangsund stadion. Idrettslaget forventer at banen skal være ferdigstilt allerede i løpet av helga. Neste søndag blir det åpning med jubileumscup. 

 

– Vi har kapasitet til så mange som 60–70 lag og håper på god oppslutning når vi endelig skal få ta i bruk nybanen vår.

– Dette har vi ventet på i 20 år. Nå er vi snart i mål. Kunstgressbanen vil være av enormt stor betydning både med tanke på rekruttering og aktiviteten her generelt, fastslår Olsen.