Viktig informasjon vedrørende koronavirus

Postet av Bangsund IL den 13. Mar 2020


corona612_NTB.jpg
Foto: NTBScanpix

Av: Geir Owe Fredheim, 12. mar 2020

Facebook Twitter LinkedIn E-post

OPPDATERT 12. mars kl 23.08. På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.

 

Se NIFs FAQ til idrettslag og klubber nederst i artikkelen. 

Ved reise til utlandet
I tillegg bør man følge Utenriksdepartementet reiseråd for alle landene i verden. 

Områder med vedvarende spredning av koronaviruset. Flere regioner i flere land er nå tilført listen, blant annet i Frankrike, Østerrike, Tyskland, Sveits og Spania. 
Les mer om spredningen på Folkehelseinstituttets hjemmesider

Olympiatoppen har innført strengere tiltak knyttet til koronaviruset.

Utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på en samlet vurdering av situasjonen for reisende i landet som følge av virusutbruddet. Reisende bør følge med på UDs reiseinformasjon og nyheter, da situasjonen kan endre seg raskt. 
Optimisme i Bangsundleiren for 2020

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Henter inn forsterkninger. Gjør rokkeringer i trenerteamet. Stiller med to seniorlag i 2020-sesongen.

Stor optimisme i Bangsund-leiren

Fjoråret ble en eneste stor jubelsesong for Bangsund-herrene. Med positiv driv i klubben skal de nyopprykkede blåtrøyene fortsette den gode trenden på fotballbanen også i 2020.
MER JUBEL I 2020?: Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.            (Foto: Karl Erik Hovik Aune)

MER JUBEL I 2020?:Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE


Vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon.

KRISTIAN DAHL FOSSUM

BANGSUND: – Det er en utrolig bra «drive» i og rundt gruppa. Entusiasmen er stor og det viser bare at folk synes det er artig å bidra for Bangsund. Vi la veldig vekt på trivselen i fjor og der tror jeg vi traff bra, sier Kristian Dahl Fossum i trenerteamet til 5. divisjonsherrene.

Hojem inn i forsvaret

Med både opprykk, åpning av ny kunstgressbane og storstilt feiring av Bangsund ILs 100-årsjubileum, sto høydepunktene i kø i fjorårssesongen.

Også foran 2020-sesongen rår optimismen på Bangsund.

– Det har skjedd mye bra den senere tida. Først og fremst i form av at vi har lyktes beholde samtlige av spillerne som bidro for laget i fjor. Det er et veldig bra tegn og betyr egentlig alt for oss. Vi har 24 mann på blokka per dags dato og det er vi også avhengig av dersom vi skal gjøre en god figur kommende sesong, sier Dahl Fossum.

De har også jaktet forsterkninger i troppen. Nylig ble forsvarsbauta og tidligere NIL-spiller Marius Braateng Hojem klar for spill for Bangsund.

– Marius kommer inn med masse erfaring og er også en trygg og rolig person som vil passe godt inn i spillergruppa.

– I tillegg er vi i dialog med et par nye potensielle spillere, forteller Dahl Fossum, som ikke ønsker å nevne navn før en eventuell overgang er klar.


Lian ny hovedtrener

Trioen Tomas Lian, Thomas Hasvåg og Kristian Dahl Fossum utgjør også i år trenerteamet rundt A-laget.

Lian tar imidlertid over hovedtreneransvaret etter sistnevnte i 2020-sesongen.

– Det handler mest om at jeg har lyst til å trappe ned litt på trenerbiten for å kunne fokusere mer på å bidra ute på banen som spiller. Det er en vurdering vi har gjort etter å ha evaluert sesongen i fjor, forteller Dahl Fossum.

Han påpeker at spillerne ikke vil merke noe til denne rokeringa.

– Vi er fortsatt de samme tre i teamet, og vi har alle veldig lik tilnærming og tankegang i måten å spille fotball på. Sånn sett blir det lite forandring, sier han.

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.           (Foto: Privat)

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.  FOTO: PRIVAT

 

Lag både i 5.-og 6. div.

Nytt av året er at Bangsund stiller seniorlag både i 5. divisjon og 6. divisjon.

Dette som et resultat av en stor spillergruppe bestående av hele 50 aktive bidragsytere i junior- og senioralder.


Tanken er at juniorene skal ha tilhold i 6. divisjon, mens 5. divisjonsherrene skal fortsette som et rent seniorlag, med mulighet for rullering og hospitering lagene mellom ved behov.

– At vi kan stille to seniorlag her på lille Bangsund, det er utrolig bra. Det sier mye om engasjementet og at folk bryr seg om klubben og har lyst til å bidra, sier Dahl Fossum.

Han forteller om ei bra sesongoppladning – og er ikke alene blant blåtrøyene om å glede seg stort til sesongstart.

– Vi har trent jevnt siden starten av desember og fortsetter været som det er nå, er det heller ikke lenge til vi kan ta i bruk kunstgressbanen vår. Det ser vi fram til.

– Vi er mer enn klar for det som venter oss til våren, sier 28-åringen.

– Hvilke ambisjoner har dere som nyopprykket i ny divisjon?

– Jeg skal ikke si at vi går for nytt opprykk, men jeg har ingen problemer med å si at vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon. Vi er ikke noe dårligere enn de beste lagene i avdelinga etter min mening, avslutter han.


PS. Første test for Bangsundkommer neste helg. Da venter deltakelse i Magnar Lundemos minnecup i Meråker.
Jubileumskamp

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

48 år skilte eldste og yngste spiller da juniorene fikk bryne seg mot 1998-spillerne i helgas jubileumskamp

Sprek og minnerik hundreårsfeiring

Erfaring og rutine trumfet fart og ungdommelig pågangsmot under lørdagens jubileumskamp i forbindelse med Bangsund ILs hundreårsdag. Bangsund anno 1998 viste dermed at de gamle fortsatt er eldst.
Jubileumskamp: Torkil Klingen (til høyre) på Bangsunds juniorlag var imponert over hvor mye fotball som fortsatt lå i beina til 1998-laget da de spilte jubileumskamp på Bangsund stadion lørdag. For Bjørn Terje Ingvaldsen (til venstre) endte kampen med sykehusopphold og operasjon. 

Jubileumskamp: Torkil Klingen (til høyre) på Bangsunds juniorlag var imponert over hvor mye fotball som fortsatt lå i beina til 1998-laget da de spilte jubileumskamp på Bangsund stadion lørdag. For Bjørn Terje Ingvaldsen (til venstre) endte kampen med sykehusopphold og operasjon. 


IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Bangsund anno 1998. Bak fra venstre: Espen Sandvik, Lasse Øien, Gaute Jakobsen, Jørgen Tørring, Lars Nielsen, Bjørnar Høgden, Frode Dahl, Pål Tore Raabakken og Tor Brevik. Foran fra venstre: Espen Sandmo, Ove Selnes, Kim Morten Brørs, Lars Erik Feragen, Knut Bernhard Thorsen, Robert Bjerkestrand, Bjørn Bjørkli og Steffen Selnes. 

IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Bangsund anno 1998. Bak fra venstre: Espen Sandvik, Lasse Øien, Gaute Jakobsen, Jørgen Tørring, Lars Nielsen, Bjørnar Høgden, Frode Dahl, Pål Tore Raabakken og Tor Brevik. Foran fra venstre: Espen Sandmo, Ove Selnes, Kim Morten Brørs, Lars Erik Feragen, Knut Bernhard Thorsen, Robert Bjerkestrand, Bjørn Bjørkli og Steffen Selnes. 

BANGSUND IL 100 ÅR: Omkring 250 hadde møtt opp for å ta del i bursdagsfeiringa til hundreåringen Bangsund IL i helga, der ett av mange høydepunkt var jubileumskampen mellom juniorlaget og 2.-divisjonslaget fra 1998. 

BANGSUND IL 100 ÅR: Omkring 250 hadde møtt opp for å ta del i bursdagsfeiringa til hundreåringen Bangsund IL i helga, der ett av mange høydepunkt var jubileumskampen mellom juniorlaget og 2.-divisjonslaget fra 1998. 


BANGSUND: 2.-divisjonsherrene fra 21 år tilbake åpnet knallhardt i kampen mot Bangsunds juniorspillere, og viste at de slettes ikke har glemt gamle kunster. De fikk inn kampens første scoring allerede etter åtte minutter på Bangsunds splitter nye kunstgressmatte. Den var det Lars Erik Feragen som headet inn. Kun fem minutter senere økte Espen Sandvik til 2-0.

Utover i andreomgangen kom juniorlaget omsider mer og mer inn i kampen, der Ruben Olsens redusering tente gnisten til Bangsunds unge og lovende fotballspillere. Det ble likevel kun med det ene målet, og dermed måtte juniorene se seg slått av veteranene, som vant 2-1.

– Det var en artig kamp, men det var selvfølgelig ikke så artig å tape. Vi spilte en dårlig kamp, og 98-gutta var gode til å ikke ha spilt på 20 år, sier juniorspiller Torkil Klingen etter kampen.

Ut med skade – igjen

Alle 98-spillerne var imidlertid ikke til stede for å ta imot applausen fra de rundt 250 oppmøtte supporterne etter helgas seier. For Bjørn Terje Ingvaldsen, fikk jubileumskampen en brå slutt da han i første omgang måtte hinke av banen etter en i overkant tøff duell med en av juniorspillerne. Det hele endte i sykehusbesøk, der han måtte opereres for en røket akilles.

– Det var surt. Å bli skadet er aldri artig, sier den nå trondheimsbosatte bangsundingen fra sykesenga, som ikke kunne unngå å mimre tilbake på en svært så lik hendelse nettopp i 1998-sesongen.

– Da var det en som sparket av foten min. Jeg har fått noen trøkker opp gjennom tida, for å si det sånn.

– Fryktelig gode minner

48 år skilte mellom eldste og yngste spiller på banen lørdag. Spilleren med flest år på baken var ingen ringere enn Tor Brevik, som i sin storhetstid på åttitallet var med på å ta tre seriegull og vinne cupen som Vålerenga-spiller.


64-åringen, som opprinnelig kommer fra Steinkjer, har også lang fartstid i Bangsund – både som spiller og som trener.

– Guttene har beholdt mye av det de viste for over 20 år siden. Vi har nok litt mer fotball i oss enn juniorene, men jeg må rose dem. De trillet ut fra keeper og prøvde å spille seg opp. Det var kjempebra. Dessuten kom de mye mer inn i spillet i andreomgangen da vi begynte å bli slitne, sier veteranen, som har stort sett bare gode minner fra tida si på Bangsund.

– Det var skikkelig trivelig å komme tilbake spille sammen igjen. Jeg har fryktelig gode minner herfra.