Optimisme i Bangsundleiren for 2020

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Henter inn forsterkninger. Gjør rokkeringer i trenerteamet. Stiller med to seniorlag i 2020-sesongen.

Stor optimisme i Bangsund-leiren

Fjoråret ble en eneste stor jubelsesong for Bangsund-herrene. Med positiv driv i klubben skal de nyopprykkede blåtrøyene fortsette den gode trenden på fotballbanen også i 2020.
MER JUBEL I 2020?: Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.            (Foto: Karl Erik Hovik Aune)

MER JUBEL I 2020?:Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE


Vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon.

KRISTIAN DAHL FOSSUM

BANGSUND: – Det er en utrolig bra «drive» i og rundt gruppa. Entusiasmen er stor og det viser bare at folk synes det er artig å bidra for Bangsund. Vi la veldig vekt på trivselen i fjor og der tror jeg vi traff bra, sier Kristian Dahl Fossum i trenerteamet til 5. divisjonsherrene.

Hojem inn i forsvaret

Med både opprykk, åpning av ny kunstgressbane og storstilt feiring av Bangsund ILs 100-årsjubileum, sto høydepunktene i kø i fjorårssesongen.

Også foran 2020-sesongen rår optimismen på Bangsund.

– Det har skjedd mye bra den senere tida. Først og fremst i form av at vi har lyktes beholde samtlige av spillerne som bidro for laget i fjor. Det er et veldig bra tegn og betyr egentlig alt for oss. Vi har 24 mann på blokka per dags dato og det er vi også avhengig av dersom vi skal gjøre en god figur kommende sesong, sier Dahl Fossum.

De har også jaktet forsterkninger i troppen. Nylig ble forsvarsbauta og tidligere NIL-spiller Marius Braateng Hojem klar for spill for Bangsund.

– Marius kommer inn med masse erfaring og er også en trygg og rolig person som vil passe godt inn i spillergruppa.

– I tillegg er vi i dialog med et par nye potensielle spillere, forteller Dahl Fossum, som ikke ønsker å nevne navn før en eventuell overgang er klar.


Lian ny hovedtrener

Trioen Tomas Lian, Thomas Hasvåg og Kristian Dahl Fossum utgjør også i år trenerteamet rundt A-laget.

Lian tar imidlertid over hovedtreneransvaret etter sistnevnte i 2020-sesongen.

– Det handler mest om at jeg har lyst til å trappe ned litt på trenerbiten for å kunne fokusere mer på å bidra ute på banen som spiller. Det er en vurdering vi har gjort etter å ha evaluert sesongen i fjor, forteller Dahl Fossum.

Han påpeker at spillerne ikke vil merke noe til denne rokeringa.

– Vi er fortsatt de samme tre i teamet, og vi har alle veldig lik tilnærming og tankegang i måten å spille fotball på. Sånn sett blir det lite forandring, sier han.

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.           (Foto: Privat)

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.  FOTO: PRIVAT

 

Lag både i 5.-og 6. div.

Nytt av året er at Bangsund stiller seniorlag både i 5. divisjon og 6. divisjon.

Dette som et resultat av en stor spillergruppe bestående av hele 50 aktive bidragsytere i junior- og senioralder.


Tanken er at juniorene skal ha tilhold i 6. divisjon, mens 5. divisjonsherrene skal fortsette som et rent seniorlag, med mulighet for rullering og hospitering lagene mellom ved behov.

– At vi kan stille to seniorlag her på lille Bangsund, det er utrolig bra. Det sier mye om engasjementet og at folk bryr seg om klubben og har lyst til å bidra, sier Dahl Fossum.

Han forteller om ei bra sesongoppladning – og er ikke alene blant blåtrøyene om å glede seg stort til sesongstart.

– Vi har trent jevnt siden starten av desember og fortsetter været som det er nå, er det heller ikke lenge til vi kan ta i bruk kunstgressbanen vår. Det ser vi fram til.

– Vi er mer enn klar for det som venter oss til våren, sier 28-åringen.

– Hvilke ambisjoner har dere som nyopprykket i ny divisjon?

– Jeg skal ikke si at vi går for nytt opprykk, men jeg har ingen problemer med å si at vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon. Vi er ikke noe dårligere enn de beste lagene i avdelinga etter min mening, avslutter han.


PS. Første test for Bangsundkommer neste helg. Da venter deltakelse i Magnar Lundemos minnecup i Meråker.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.