Rotlaus spilte for 1100

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Bangsund Idrettslag feirer 100 år

Mia Margreta (20) fikk et tårevått møte med Rotlaus: – Det beste jeg har opplevd

På fremste rad står Mia Margreta Lie med «Rotlaus»-tatovering og jubler så tårene renner. Bangsund Idrettslag feiret 100 år med et skikkelig smell.BANGSUND: Teppet henger foran scenen, men publikum har allerede skimtet flere av medlemmene av folkrockgruppa fra Sunnmøre gjøre seg klar.

Så sperres øynene opp til de omtrent 1100 frammøtte. Musikken begynner å spille og plutselig faller teppet ned. Jubelen er enorm og på fremste rad står Mia Margreta Lie og tørker tårene. Endelig har Rotlaus kommet til Namdalen.

GOD STEMNING: Det var mye allsang og god stemning under Rotlaus-konserten på Bangsund stadion lørdag. 

GOD STEMNING:Det var mye allsang og god stemning under Rotlaus-konserten på Bangsund stadion lørdag. 

 

– De har så mange bra sanger og er sykt bra live. Det er ikke noen hemmelighet at dette er favorittbandet mitt, det er bare å se her, sier Mia Margreta Lie og viser armen.

En del av 100-årsfeiringa til idrettslaget

20-åringen fra Sjøåsen har tatovert «Rotlaus» på armen, og er mildt sagt en stor tilhenger av bandet fra Ørsta.

– Jeg har vært på tre konserter med dem, men det å få oppleve dem på Bangsund er det beste jeg har opplevd i livet mitt.

TATOVERING:Mia Margreta Lie (20) og Ane Margit Vold (18) har samme tatovering, som de har dedikert til favorittbandet fra Sunnmøre. 

Tidligere har Bangsund Idrettslag hatt stor suksess med å arrangere konserter i Bruksgarasjen med blant annet DeLillos og Vazelina Bilopphøggers. I år er det 100 år siden idrettslaget ble stiftet, og da ønsket de å gjøre det hakket større ved å holde det ute på grusbanen.

POPULÆRT LIVEBAND: Rotlaus fra Ørsta på Sunnmøre er nominert til to Spellemannpriser, i klassen Årets album og Årets gjennombrudd. I august kommer bandet til Namdalen og Bangsund for første gang.

Bangsund IL markerer 100 år med Rotlaus-konsert

Og fra scenen gir sunnmøringene alt, og Bjørn Marius Øyehaug er ofte fram og involverer publikum:


– Er det noen fra bygda her? spør han til full jubel.

– Kommer til å huske det for resten av livet

Blant dem som kanskje roper høyest er Lie, som har fått dratt fram bestevenninna Ane Margit Vold. Bestevenninnene deler mye – men kanskje viktigst av alt lidenskapen for sunnmørsk folkrock og tatovering.

SISTE KONSERT: Bjørn Marius Øyehaug og Rotlaus avsluttet sommerturneen på Bangsund. 

SISTE KONSERT:Bjørn Marius Øyehaug og Rotlaus avsluttet sommerturneen på Bangsund. 

 

De lever seg inn i musikken og synger med. Over hodet har de unisont hevet den samme pekefingeren i lufta. Ermet på genseren er bretta ned, og venninnetatoveringa kommer fram. Rotlaus avsluttet sommerturneen på Bangsund og ganske så sikkert blant to av Namdalens største tilhengere.

– Konserten var helt rå. Tårene rant fra start til slutt og etterpå fikk jeg møte dem og en klem. Det er noe som jeg kommer til å huske for resten av livet, sier 20-åringen.

Arrangørene er også veldig fornøyde med kvelden.

– Det ble en fantastisk kveld! Mye folk, bra band og god og trivelig bygastemning blant publikum, sier lederen for idrettslaget, Lene Bjørlykke Olufsen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline