Viktig informasjon vedrørende koronavirus

Postet av Bangsund IL den 13. Mar 2020


corona612_NTB.jpg
Foto: NTBScanpix

Av: Geir Owe Fredheim, 12. mar 2020

Facebook Twitter LinkedIn E-post

OPPDATERT 12. mars kl 23.08. På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.

 

Se NIFs FAQ til idrettslag og klubber nederst i artikkelen. 

Ved reise til utlandet
I tillegg bør man følge Utenriksdepartementet reiseråd for alle landene i verden. 

Områder med vedvarende spredning av koronaviruset. Flere regioner i flere land er nå tilført listen, blant annet i Frankrike, Østerrike, Tyskland, Sveits og Spania. 
Les mer om spredningen på Folkehelseinstituttets hjemmesider

Olympiatoppen har innført strengere tiltak knyttet til koronaviruset.

Utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på en samlet vurdering av situasjonen for reisende i landet som følge av virusutbruddet. Reisende bør følge med på UDs reiseinformasjon og nyheter, da situasjonen kan endre seg raskt. 


0 Kommentar

Optimisme i Bangsundleiren for 2020

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Henter inn forsterkninger. Gjør rokkeringer i trenerteamet. Stiller med to seniorlag i 2020-sesongen.

Stor optimisme i Bangsund-leiren

Fjoråret ble en eneste stor jubelsesong for Bangsund-herrene. Med positiv driv i klubben skal de nyopprykkede blåtrøyene fortsette den gode trenden på fotballbanen også i 2020.
MER JUBEL I 2020?: Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.            (Foto: Karl Erik Hovik Aune)

MER JUBEL I 2020?:Bangsundingene var suverene i sin divisjon i jubileumssesongen 2019 og tror på mange oppturer på fotballbanen også når 5. divisjonstilværelse nå venter blåtrøyene.   FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE


Vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon.

KRISTIAN DAHL FOSSUM

BANGSUND: – Det er en utrolig bra «drive» i og rundt gruppa. Entusiasmen er stor og det viser bare at folk synes det er artig å bidra for Bangsund. Vi la veldig vekt på trivselen i fjor og der tror jeg vi traff bra, sier Kristian Dahl Fossum i trenerteamet til 5. divisjonsherrene.

Hojem inn i forsvaret

Med både opprykk, åpning av ny kunstgressbane og storstilt feiring av Bangsund ILs 100-årsjubileum, sto høydepunktene i kø i fjorårssesongen.

Også foran 2020-sesongen rår optimismen på Bangsund.

– Det har skjedd mye bra den senere tida. Først og fremst i form av at vi har lyktes beholde samtlige av spillerne som bidro for laget i fjor. Det er et veldig bra tegn og betyr egentlig alt for oss. Vi har 24 mann på blokka per dags dato og det er vi også avhengig av dersom vi skal gjøre en god figur kommende sesong, sier Dahl Fossum.

De har også jaktet forsterkninger i troppen. Nylig ble forsvarsbauta og tidligere NIL-spiller Marius Braateng Hojem klar for spill for Bangsund.

– Marius kommer inn med masse erfaring og er også en trygg og rolig person som vil passe godt inn i spillergruppa.

– I tillegg er vi i dialog med et par nye potensielle spillere, forteller Dahl Fossum, som ikke ønsker å nevne navn før en eventuell overgang er klar.


Lian ny hovedtrener

Trioen Tomas Lian, Thomas Hasvåg og Kristian Dahl Fossum utgjør også i år trenerteamet rundt A-laget.

Lian tar imidlertid over hovedtreneransvaret etter sistnevnte i 2020-sesongen.

– Det handler mest om at jeg har lyst til å trappe ned litt på trenerbiten for å kunne fokusere mer på å bidra ute på banen som spiller. Det er en vurdering vi har gjort etter å ha evaluert sesongen i fjor, forteller Dahl Fossum.

Han påpeker at spillerne ikke vil merke noe til denne rokeringa.

– Vi er fortsatt de samme tre i teamet, og vi har alle veldig lik tilnærming og tankegang i måten å spille fotball på. Sånn sett blir det lite forandring, sier han.

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.           (Foto: Privat)

NYSIGNERING: Tidligere NIL-forsvarsbauta Marius B. Hojem er klar for Bangsund.  FOTO: PRIVAT

 

Lag både i 5.-og 6. div.

Nytt av året er at Bangsund stiller seniorlag både i 5. divisjon og 6. divisjon.

Dette som et resultat av en stor spillergruppe bestående av hele 50 aktive bidragsytere i junior- og senioralder.


Tanken er at juniorene skal ha tilhold i 6. divisjon, mens 5. divisjonsherrene skal fortsette som et rent seniorlag, med mulighet for rullering og hospitering lagene mellom ved behov.

– At vi kan stille to seniorlag her på lille Bangsund, det er utrolig bra. Det sier mye om engasjementet og at folk bryr seg om klubben og har lyst til å bidra, sier Dahl Fossum.

Han forteller om ei bra sesongoppladning – og er ikke alene blant blåtrøyene om å glede seg stort til sesongstart.

– Vi har trent jevnt siden starten av desember og fortsetter været som det er nå, er det heller ikke lenge til vi kan ta i bruk kunstgressbanen vår. Det ser vi fram til.

– Vi er mer enn klar for det som venter oss til våren, sier 28-åringen.

– Hvilke ambisjoner har dere som nyopprykket i ny divisjon?

– Jeg skal ikke si at vi går for nytt opprykk, men jeg har ingen problemer med å si at vi skal hevde oss helt i toppen også i 5. divisjon. Vi er ikke noe dårligere enn de beste lagene i avdelinga etter min mening, avslutter han.


PS. Første test for Bangsundkommer neste helg. Da venter deltakelse i Magnar Lundemos minnecup i Meråker.


0 Kommentar

Rotlaus spilte for 1100

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Bangsund Idrettslag feirer 100 år

Mia Margreta (20) fikk et tårevått møte med Rotlaus: – Det beste jeg har opplevd

På fremste rad står Mia Margreta Lie med «Rotlaus»-tatovering og jubler så tårene renner. Bangsund Idrettslag feiret 100 år med et skikkelig smell.BANGSUND: Teppet henger foran scenen, men publikum har allerede skimtet flere av medlemmene av folkrockgruppa fra Sunnmøre gjøre seg klar.

Så sperres øynene opp til de omtrent 1100 frammøtte. Musikken begynner å spille og plutselig faller teppet ned. Jubelen er enorm og på fremste rad står Mia Margreta Lie og tørker tårene. Endelig har Rotlaus kommet til Namdalen.

GOD STEMNING: Det var mye allsang og god stemning under Rotlaus-konserten på Bangsund stadion lørdag. 

GOD STEMNING:Det var mye allsang og god stemning under Rotlaus-konserten på Bangsund stadion lørdag. 

 

– De har så mange bra sanger og er sykt bra live. Det er ikke noen hemmelighet at dette er favorittbandet mitt, det er bare å se her, sier Mia Margreta Lie og viser armen.

En del av 100-årsfeiringa til idrettslaget

20-åringen fra Sjøåsen har tatovert «Rotlaus» på armen, og er mildt sagt en stor tilhenger av bandet fra Ørsta.

– Jeg har vært på tre konserter med dem, men det å få oppleve dem på Bangsund er det beste jeg har opplevd i livet mitt.

TATOVERING:Mia Margreta Lie (20) og Ane Margit Vold (18) har samme tatovering, som de har dedikert til favorittbandet fra Sunnmøre. 

Tidligere har Bangsund Idrettslag hatt stor suksess med å arrangere konserter i Bruksgarasjen med blant annet DeLillos og Vazelina Bilopphøggers. I år er det 100 år siden idrettslaget ble stiftet, og da ønsket de å gjøre det hakket større ved å holde det ute på grusbanen.

POPULÆRT LIVEBAND: Rotlaus fra Ørsta på Sunnmøre er nominert til to Spellemannpriser, i klassen Årets album og Årets gjennombrudd. I august kommer bandet til Namdalen og Bangsund for første gang.

Bangsund IL markerer 100 år med Rotlaus-konsert

Og fra scenen gir sunnmøringene alt, og Bjørn Marius Øyehaug er ofte fram og involverer publikum:


– Er det noen fra bygda her? spør han til full jubel.

– Kommer til å huske det for resten av livet

Blant dem som kanskje roper høyest er Lie, som har fått dratt fram bestevenninna Ane Margit Vold. Bestevenninnene deler mye – men kanskje viktigst av alt lidenskapen for sunnmørsk folkrock og tatovering.

SISTE KONSERT: Bjørn Marius Øyehaug og Rotlaus avsluttet sommerturneen på Bangsund. 

SISTE KONSERT:Bjørn Marius Øyehaug og Rotlaus avsluttet sommerturneen på Bangsund. 

 

De lever seg inn i musikken og synger med. Over hodet har de unisont hevet den samme pekefingeren i lufta. Ermet på genseren er bretta ned, og venninnetatoveringa kommer fram. Rotlaus avsluttet sommerturneen på Bangsund og ganske så sikkert blant to av Namdalens største tilhengere.

– Konserten var helt rå. Tårene rant fra start til slutt og etterpå fikk jeg møte dem og en klem. Det er noe som jeg kommer til å huske for resten av livet, sier 20-åringen.

Arrangørene er også veldig fornøyde med kvelden.

– Det ble en fantastisk kveld! Mye folk, bra band og god og trivelig bygastemning blant publikum, sier lederen for idrettslaget, Lene Bjørlykke Olufsen.


0 Kommentar

Jubileumskamp

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

48 år skilte eldste og yngste spiller da juniorene fikk bryne seg mot 1998-spillerne i helgas jubileumskamp

Sprek og minnerik hundreårsfeiring

Erfaring og rutine trumfet fart og ungdommelig pågangsmot under lørdagens jubileumskamp i forbindelse med Bangsund ILs hundreårsdag. Bangsund anno 1998 viste dermed at de gamle fortsatt er eldst.
Jubileumskamp: Torkil Klingen (til høyre) på Bangsunds juniorlag var imponert over hvor mye fotball som fortsatt lå i beina til 1998-laget da de spilte jubileumskamp på Bangsund stadion lørdag. For Bjørn Terje Ingvaldsen (til venstre) endte kampen med sykehusopphold og operasjon. 

Jubileumskamp: Torkil Klingen (til høyre) på Bangsunds juniorlag var imponert over hvor mye fotball som fortsatt lå i beina til 1998-laget da de spilte jubileumskamp på Bangsund stadion lørdag. For Bjørn Terje Ingvaldsen (til venstre) endte kampen med sykehusopphold og operasjon. 


IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Bangsund anno 1998. Bak fra venstre: Espen Sandvik, Lasse Øien, Gaute Jakobsen, Jørgen Tørring, Lars Nielsen, Bjørnar Høgden, Frode Dahl, Pål Tore Raabakken og Tor Brevik. Foran fra venstre: Espen Sandmo, Ove Selnes, Kim Morten Brørs, Lars Erik Feragen, Knut Bernhard Thorsen, Robert Bjerkestrand, Bjørn Bjørkli og Steffen Selnes. 

IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Bangsund anno 1998. Bak fra venstre: Espen Sandvik, Lasse Øien, Gaute Jakobsen, Jørgen Tørring, Lars Nielsen, Bjørnar Høgden, Frode Dahl, Pål Tore Raabakken og Tor Brevik. Foran fra venstre: Espen Sandmo, Ove Selnes, Kim Morten Brørs, Lars Erik Feragen, Knut Bernhard Thorsen, Robert Bjerkestrand, Bjørn Bjørkli og Steffen Selnes. 

BANGSUND IL 100 ÅR: Omkring 250 hadde møtt opp for å ta del i bursdagsfeiringa til hundreåringen Bangsund IL i helga, der ett av mange høydepunkt var jubileumskampen mellom juniorlaget og 2.-divisjonslaget fra 1998. 

BANGSUND IL 100 ÅR: Omkring 250 hadde møtt opp for å ta del i bursdagsfeiringa til hundreåringen Bangsund IL i helga, der ett av mange høydepunkt var jubileumskampen mellom juniorlaget og 2.-divisjonslaget fra 1998. 


BANGSUND: 2.-divisjonsherrene fra 21 år tilbake åpnet knallhardt i kampen mot Bangsunds juniorspillere, og viste at de slettes ikke har glemt gamle kunster. De fikk inn kampens første scoring allerede etter åtte minutter på Bangsunds splitter nye kunstgressmatte. Den var det Lars Erik Feragen som headet inn. Kun fem minutter senere økte Espen Sandvik til 2-0.

Utover i andreomgangen kom juniorlaget omsider mer og mer inn i kampen, der Ruben Olsens redusering tente gnisten til Bangsunds unge og lovende fotballspillere. Det ble likevel kun med det ene målet, og dermed måtte juniorene se seg slått av veteranene, som vant 2-1.

– Det var en artig kamp, men det var selvfølgelig ikke så artig å tape. Vi spilte en dårlig kamp, og 98-gutta var gode til å ikke ha spilt på 20 år, sier juniorspiller Torkil Klingen etter kampen.

Ut med skade – igjen

Alle 98-spillerne var imidlertid ikke til stede for å ta imot applausen fra de rundt 250 oppmøtte supporterne etter helgas seier. For Bjørn Terje Ingvaldsen, fikk jubileumskampen en brå slutt da han i første omgang måtte hinke av banen etter en i overkant tøff duell med en av juniorspillerne. Det hele endte i sykehusbesøk, der han måtte opereres for en røket akilles.

– Det var surt. Å bli skadet er aldri artig, sier den nå trondheimsbosatte bangsundingen fra sykesenga, som ikke kunne unngå å mimre tilbake på en svært så lik hendelse nettopp i 1998-sesongen.

– Da var det en som sparket av foten min. Jeg har fått noen trøkker opp gjennom tida, for å si det sånn.

– Fryktelig gode minner

48 år skilte mellom eldste og yngste spiller på banen lørdag. Spilleren med flest år på baken var ingen ringere enn Tor Brevik, som i sin storhetstid på åttitallet var med på å ta tre seriegull og vinne cupen som Vålerenga-spiller.


64-åringen, som opprinnelig kommer fra Steinkjer, har også lang fartstid i Bangsund – både som spiller og som trener.

– Guttene har beholdt mye av det de viste for over 20 år siden. Vi har nok litt mer fotball i oss enn juniorene, men jeg må rose dem. De trillet ut fra keeper og prøvde å spille seg opp. Det var kjempebra. Dessuten kom de mye mer inn i spillet i andreomgangen da vi begynte å bli slitne, sier veteranen, som har stort sett bare gode minner fra tida si på Bangsund.

– Det var skikkelig trivelig å komme tilbake spille sammen igjen. Jeg har fryktelig gode minner herfra.


0 Kommentar

Punktum for jubileumsfeiringa

Postet av Bangsund IL den 2. Mar 2020

Satte punktum for jubileumsfeiringa med nok en seier

Bangsund ILs jublieumsfeiring fikk en best tenkelig slutt da A-laget mest sannsynlig sikret opprykket etter heimeseier over Kvam lørdag.
TOMÅLSSCORER: Lasse Johnsen scoret to av målene da Bangsund vant 7-4 over Kvam på Bangsund stadion i 6. divisjon lørdag.           (Foto: Karl Erik Hovik Aune)

TOMÅLSSCORER:Lasse Johnsen scoret to av målene da Bangsund vant 7-4 over Kvam på Bangsund stadion i 6. divisjon lørdag.  FOTO: KARL ERIK HOVIK AUNE

BANGSUND: 6.-divisjonsherrene i blått har ennå ikke tapt en eneste kamp denne sesongen. Og de hadde ikke tenkt å bryte den trenden da de tok imot steinkjerlaget i helga.

Målrikt oppgjør

Bangsundingene åpnet hardt og sikret ledelse allerede etter ti minutter spilt med ei scoring signert Lars Erik Bangsund Storøy. Lasse Johnsen fulgte opp med videre avansement ti minutter senere, før Bangsund Storøy nok en gang satte ballen i mål like etterpå. Kampen gikk dermed til pause med sifrene 3-0 til heimelaget, som gjorde det vanskelig for Kvam å slippe til i løpet av oppgjørets første 45 minutter.

Etter hvilen tok det knapt fem minutter før Lasse Johnsen fikk sin andre nettkjenning for dagen. Det tok imidlertid ikke lang tid før Kvams første redusering var et faktum, og flere skulle det bli. Da det gjensto drøyt ti minutter av kampen, lå gjestene bare ett mål bak Bangsund med stillinga 5-4.

Det var ikke sjansene det sto på i det som ble en trøblete midtseksjon av andre omgang, men bortsett fra Martin Johnsens scoring i det 67. minutt, slet Bangsund med å sette sjansene sine i mål. Nervedramaet fikk likevel en brå slutt da spillende trener Kristian Dahl Fossum banket inn Bangsunds sjette mål for dagen to minutter før kampslutt. Alexander Olsen pyntet ytterligere på resultatet med ny scoring i kampens siste minutt - altså endte det behagelige 7-4 til Bangsund.

Kunne puste lettet ut

Dermed kunne bangsundspillerne og de omkring 100 oppmøtte heimesupporterne puste lettet ut og juble over sesongens ellevte seier. De topper nå tabellen med 34 poeng foran Flatanger 2 sine 25 poeng og Kvam med 21 poeng, og er dermed i praksis sikret opprykk til 5. divisjon når det gjenstår tre kamper å spille.

- Førsteomgangen synes jeg vi spilte bra fotball. I andreomgangen så det litt ut som at lufta gikk litt ut av balongen. Kanskje en av årsakene var at vi tok litt lett på det etter å ha ledet 4-0. Heldigvis endte det bra, sier Kristian Dahl Fossum etter kampen.

- Vi har sagt hele tida at vi skal rykke opp, og vi er veldig fornøyde med å ikke ha tapt en kamp ennå, selv om uavgjorten på Vik mot Flatanger ennå irriterer meg. Vi fått til et veldig bra lag her på Bangsund, så det lover godt til neste år, legger den spillende treneren til.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline