Hjemmeseier mot Melhus 2!

Postet av Gauldal Menn den 15. Sep 2017

I en tett, jevn og spennende kamp hvor begge lag hadde store muligheter til å vippe kampen i sin favør, var det til slutt Gauldal FK som gikk seirende ut av lokaloppgjøret mot kommunesentrumlagets andrelag, Melhus 2. Spesielt i første omgang var GFK spillemessig fullt på høyde med Melhus, noe som kanskje ikke fullt ut har vært tilfellet ved tidligere anledninger. Andre omgang ble en uryddig og delvis panisk affære, men hjemmelaget snudde kampen og kunne innkassere nok en trepoenger. GFK avventer spent resultatet mellom Leik og Kolstad 3 i kveld (fredag).

En ti minutter fremskutt første omgang var ikke gamle karen før første skåring var et faktum. Melhus vant et hjørnespark etter knappe 10 minutter, og en høyreist Melhusstopper stanget kontant ballen i mål. Dommer dømte til tross for antydninger om strak armbruk for mål, og GFK var på etterskudd nesten før kampen hadde begynt. Til tross for skåringen fikk ikke Melhus 2 noe spillemessig overtak og det var heller GFK som hadde ballen i laget, noe som slettes ikke har vært tilfellet når lagene har møttes tidligere. Litt for høye skuldre og litt før høyt spenningsnivå førte til at GFK sitt spill bar preg av gjentatte feilpasninger. Melhus på sin side produserte få (så godt som ingen) sjanser, til tross for noen skumle overgangsmuligheter. GFK, anført av en hardtarbeidende trefrontslinje, fikk skapt noen gode sjanser. Spesielt John Morten Helgemo hadde en meget stor sjanse alene med keeper etter drøye halvtimen. Men lobben ble stoppet av Melhus sin unge målvakt. Omgangen så ut til å ebbe ut i ledelse for bortelaget, men med det som bortimot var omgangens siste spark på ballen fikk Are Grytdal satt inn reduseringen. Etter et godt slått frispark fra Bjørn Olav Midtflå vant John Morten Helgemo duellen. Ballen landet i et Melhus-bein som ikke fikk kontroll på ballen og fra omtrent fem meter satte kapteinen ballen i mål til 1-1.

Andre omgang ble en noe mer rotete affære sammenlignet med første. GFK fortsatte å spille vekk ballen i litt for stor grad og Melhus fikk litt bedre tid med ballen, både til å slå i bak- og mellomrom. Etter en svært lite påskrudd, fra GFK sin side, periode av omgangen fikk Melhus etablert et trykk på GFK sin halvdel. Etter gjentatte mislykkede klareringer endte ballen opp til en Melhusspiller som fikk tid og rom til å prikke ballen i mål fra omtrent 14 meter. GFK var igjen på hælene. Men som alltid; GFK nekter å gi opp! Kun noen minutter etter skåringen startet GFK et angrep på sin høyre side. Ballen gikk på få touch fra Geir Wågbø til Ådne Rolseth Holthe, videre til Micke Larsson som slo et godt innlegg som endte opp på bakerste stolpe til Arne Engan. Med sin sedvanlige ro, kontrollerte Engan ballen, spiste matpakken sin, og satte ballen kontrollert i mål. Utligning nok en gang! Men uavgjort var ikke nok for GFK, som måtte ha tre poeng for å henge med i opprykkskampen. Kampen lå lenge og vippet, med halvsjanser til begge lag. Fem minutter før ordinær tid skulle avgjørelsen falle. Melhus-stopper sender det som må karakteriseres som et horribelt tilbakespill til egen keeper. En årvåken Micke Larsson snapper tilbakespillet, runder keeper og setter ballen i mål. 3-2, og kampen er snudd! Ledelsen holdt helt inn, tross knappe ti panikkartede minutter på slutten.

GFK henger fortsatt med, og det er nå kun tre kamper igjen av sesongen, hvor, hvis de to neste ender med seier, den siste og avgjørende kampen spilles hjemme på Melhusbanken Flå Arena mot Leik. Vi går for sesongfinale. Først må jobben gjøres borte mot henholdsvis Tyholttoppen og Astor, begge lag som absolutt kan overraske. Så her gjelder det å være skjerpet helt inn.

PS: GFK har i de to sesongene de har eksistert ikke tapt mot Melhus 2. Resultatene har vært 2-1, 2-2, 2-1 og 3-2. Ganske jevne oppgjør, med andre ord.

PPS: Gauldal 2 møter Leik 2 til batalje på søndag. Ta turen og se på det som et vorspiel til førstelagene møtes.

PPPS: Trener Frank Melum ytret ønske om en hjertestarter lett tilgjengelig på Melhusbanken Flå Arena. Sånn for sikkerhets skyld.

Målskårer (og målgivende)

1-1. Are Grytdal (John Morten Helgemo)

2-2. Arne Engan (Micke Larsson)

3-2. Micke Larsson (en sannsynligvis svært skuffet over seg selv Melhusstopper)

Lagoppstilling

Jonas Rambraut Øhlen

Geir Wågbø - Robin Giseth - Bjørn Olav Midtflå - Daniel Stevik

Roar Aursøy - Are Grytdal (k) - Arne Engan

Torgeir Hugdal - John Morten Helgemo - Micke Larsson

Innbyttere

Kim Roger Malum (for Hugdal i det 30. minutt. Hugdal ut med en noe trøblete mage)

Torgeir Hugdal (inn igjen for Malum i det 60. min)

Ådne Rolseth Holthe (inn for Aursøy i det 65. min. Aursøy ut med en voldsom Donald-kul etter sammenstøt med en motspiller)

Nykommer Jørgen Sandvik (inn for Hugdal i det 85. minutt).