ENDELIG REVANSJ! GFK 1 - Kolstad 3 4-1

Postet av Gauldal Menn den 1. Sep 2017

Etter to forsmedelige tap på to forsøk mot hobbylaget fra Kvitbyen var det omsider GFK sin tur til å stikke av med alle tre poengene. En uovertruffen lagmoral, enkeltspillere som virkelig imponerer og et lagspill som sakte, sakte, men sikkert blir bedre fikk endelig GFK tatt revansje for forrige sesongs tap i kretsmesterskapet og for tapet på Huseby i vår. Til tross for tendenser til panikk og stress i deler av kampen sørger GFK for at Leik aldri får hvile i toppen av 6. divisjon avdeling 07. Torgeir Hugdal (2), John Morten Helgemo og Geir Wågbø (fra sin backposisjon!) noterte seg for skåring.

Kampen startet på et vis langt bedre enn tidligere kamper mot Kolstad 3 har gjort. Kolstad fikk ikke trillet like mye ball, oppspillene var ikke like presise og GFK var tettere i duellene enn tidligere. En spiss i John Morten Helgemo og en midtbanefemmer som sto høyt gjorde livet surt for forsvaret til Kolstad. Gauldal fikk skapt noen halvfarlige sjanser det første kvarteret, ofte etter høy gjenvinning av ball. Kolstad på sin side er meget gode ballspillere og skapte problemer både rett- og feilvendt, men GFKs forsvar og midtbane stod meget godt i mot det som kom, og GFK-keeper Øhlen ble sjelden utfordret. Etter 15 minutter klarerte Bjørn Olav Midtflå presist til Torgeir Hugdal i bakrom. Nevnte Hugdal trillet ball i hatt med det som presenterte seg av Kolstad-spillere og klasket ballen i mål fra 10 meter. Kolstads stopper og back var såpass svimle at de måtte bruke et par minutter etterpå for å komme seg til hektene igjen. Resten av omgangen bølget fram og tilbake, med halvsjanser begge veier. Gauldal var farlig frampå ved enkelte dødballer og på et par fine angrep hvor spillet vendes ut på kant og blant andre Micke Larsson slo gode innlegg. Ved en anledning fant ikke kaptein Grytdal helt ut hvordan han skulle stokke beina på 5 meter, og det som burde vært mål endte opp som en heller trist (og litt komisk) situasjon. GFK fikk ikke truet Kolstads keeper (som ikke var keeper) i stor nok grad, og skåret ikke flere mål i omgangen. GFK ble også snytt for det som må kunne kalles en soleklar straffe, når Geir Wågbø, på en av svært mange visitter i motstanders målgård fra sin backposisjon (sannsynligvis all egentreningen som endelig gir utslag), ble meid ned. At det ikke ble straffe er ganske utrolig! Kolstad på sin side fikk rett før pause redusert til 1-1. Et langt oppspill blir forsøkt skjermet ut, men Kolstads spiss lykkes i å dytte Bjørn Olav Midtflå overende og sette ballen i mål. Hvorfor det ikke var frispark er en en annen sak. 1-1 til pause og kampen har absolutt nerve.

Andre omgang fortsetter som første, med et spill som bølger fram og tilbake. Kolstad har byttet keeper, og første omgangs keeper, spissen Langørgen, er absolutt en forsterkning på topp. Gauldal er på langt nær gode nok til å holde ballen i laget, noe som fører til mange unødvendige ekstra meter som må dekkes. Uten ball. GFK fortsetter sitt høye press og lykkes godt med dette. John Morten Helgemo, Torgeir Hugdal og Micke Larsson presser fram feil og skaper sjanser, uten at ballen slippes i riktig øyeblikk. Etter 55 minutter får GFK hjørnespark fra sin høyre side. Hjemmelaget har allerede produsert store sjanser på dødball. På dette hjørnesparket skulle de endelig få uttelling. Grytdal slår inn og finner en særdeles bestemt og kontant John Morten Helgemo som stanger ballen kontant i mål til det som må kunne kalles stormende jubel fra hjemmelagets spillere og benk. Kanskje ble det til og med jublet på tribunen, hvem vet. Kolstad på sin side er farlig frampå ved flere anledninger, men lykkes ikke i de avgjørende øyeblikkene. Spesielt ved en anledning viser igjen GFK-keeper Øhlen seg fram med en svært viktig redning på stillingen 2-1. Keeperen har vært svært god denne sesongen!

Kampen har spenning så godt som hele veien inn. Men i det 85. spilleminutt skjer det. Kampens store øyeblikk. Et øyeblikk som faktisk vil bli husket en god stund fram i tid. Og navnet på alles lepper? Geir Wågbø. GFK vinner ballen høyt nok en gang, med John Morten og Roar Aursøy i skjønn samkjemping. Førstnevnte sender ballen igjennom til Geir Wågbø som står like høyt. Fra ca. 18 meter chipper høyrebacken elegant (og elegant er her aldeles riktig ord) over keeper og i mål. Kanskje et av de penere mål på Melhusbanken Flå Arena på flere år! Dette dreper mye av det lille som var igjen av overskudd i Kolstad-leiren, og kun tre minutter senere er Torgeir Hugdal frampå og sørger for at tre-fire Kolstadspillere  pent ble nødt til å besøke stadionens kiosk og kjøpe en pølse (kanskje flere) etter kampen, for snakk om å bli rundlurt! Nydelig å se på, rett og slett.

GFK holder som nevnt spenningen i live i avdelingen med denne seieren og skaper i tillegg litt avstand ned til Kolstad 3 på tredjeplass. Leik på sin side møter i kveld fredag Nationalkameratene til en spennende batalje. Gauldal er storfornøyd med endelig å slå Kolstad som har gjort livet surt for dem det siste året. Hjemmelaget priser seg nok lykkelig for at Kolstad stilte uten keeperen fra oppgjøret i vår, Kolstad på sin side gremmes nok over å ikke slå disse "bonan".

PS: Målet til Wågbø må (med fare for å gjøre ham for høy på pæra) nevnes igjen. Skikkelig fint mål!

PPS: Arne Engan måtte stå over dagens kamp. Ryktene hevder han var "elektrikersyk". Altså litt snufsete og småurven. Ådne Rolseth Holthe taklet uansett den rollen utmerket!

PPPS: Gauldalens hyggeligste dommer, Helge Sumstad, dømte oppgjøret. Som til tross for mulige feil ikke tar på vei av den grunn og som i tillegg innrømmer at ja, han har en litt dårlig følelse på akkurat den avgjørelsen (her snakkes det for øvrig om straffen som GFK burde hatt). All honnør til hvordan han takler en, til 6. divisjon å være, intens kamp.

PPPPS: To unggutter stiller fra start og spiller samfulle 93 minutter og gjør jobben kjempegodt. Daniel Stevik og Ådne Holthe takler oppgaven mot langt mer rutinerte spillere svært godt. Dette må inspirere dagens 14- og 16-åringer som om få år forhåpentligvis blir å se på seniorlaget.