4-1-seier borte mot Astor. Det er klart for opprykksfinale!

Postet av Gauldal Menn den 29. Sep 2017

I sesongens nest siste kamp skulle det bestemmes om oppgjøret mellom GFK og Leik kommende torsdag blir en opprykksfinale eller en ubetydelig kamp. 4-1 etter mål av John Morten (2), Arne Engan og Kim Roger Malum bestemte at det blir en ren opprykksfinale på Melhusbanken Flå Arena torsdag 05. oktober. Kampen i seg selv var langt i fra noen høydare, men tre poeng ble med oppover Gauldalen igjen. Nå gjenstår kun én uke av sesongen og det hele skal avgjøres kommende torsdag!

Kampen startet rotete og med mange feilpasninger mot et relativt tungt Astor-lag. Hjemmelaget er absolutt et lag GFK bør kjøre over, noe som slettes ikke skjedde. Avstanden mellom lagdelene var for stor, GFK kom ikke opp i duellene godt nok og pasningene satt heller ikke. Det kunne derfor like gjerne ha vært Astor som gikk opp i ledelsen istedenfor GFK. Men relativt effektive gauldalinger (for en gangs skyld) satte inn 1-0 ved John Morten Helgemo etter drøye kvarteret spilt, etter et godt gjennomspill fra Bjørn Olav Midtflå. 2-0 kom etter at GFK hadde fått til noe mer sammenhengende spill og Arne Engan fikk ballen på omtrent 16 meter. Han tok seg som vanlig relativt god tid og fikk lurt inn et skudd i det lengste hjørnet. Ikke helt patent keeperspill i den situasjonen, men mål er mål! 3-0 kom etter et hjørnespark fra Are Grytdal som John Morten satte kontant i mål. Stillingen 0-3 stod seg til pause, men GFK var langt i fra fornøyd med dette.

Andre omgang fortsatte som første, med et GFK-lag som ikke fikk tak i ballen og et hjemmelag som i stor grad hadde ballen mest. Astor produserte derimot ikke så veldig mange sjanser, til tross for at det eneste angrepsvåpenet var å slå lange baller i bakrom fra midtstopper, som GFK ikke helt fikk kontroll på. Etter et litt bedre angrep fikk Arnt Krogstad sendt ivei et godt innlegg (etter å satt en relativt frekk tunnel på Astor-backen) i retning Kim Roger Malum. Keeper ga retur og Kim fikk pirket ballen i mål til 4-0. Astor fikk sin redusering på tampen etter at en dødball ble slått inn i feltet. En særdeles under pari andre omgang og GFK må forbedre seg kraftig til Leik-kampen dersom de skal kjempe om opprykk. Det har vi full tro på at vi skal klare og vi håper så mange som mulig møter for å oppleve spenningen (som GFK skal drepe tidlig) i denne opprykksfinalen. Vel møtt!

Mål (og målgivende)

1-0. John Morten Helgemo (Bjørn Olav Midtflå)

Arnt Krogstad - John Morten Helgemo - Kim Roger Malum

Innbyttere (alle benyttet minst en omgang)

Ådne Rolseth Holthe

Jonas Krangnes Skogmo

Stian Lillebudal

Onsdag 20.09. Knusende borteseier mot Tyholttoppen: 11-2!

Postet av Gauldal Menn den 27. Sep 2017

En noget sen kamprapport serveres herved.

Onsdag 20.09 besøkte Gauldal FK 1 Ørn-Arena og student/-bohemlaget Tyholttoppen for topp mot middelhavsfarer-oppgjør. Det unge Tyholttoppen laget truet lenge tabelltoer GFK, men etter en jevn første omgang rant målene inn bak en etter hvert særdeles frustrert Thyolttoppen-målvakt. Torgeir Hugdal ble så til de grader kampens mann med åtte, ÅTTE, mål. Nå gjenstår kun to kamper av sesongen, borte mot Astor førstkommende torsdag (28.09) og hjemme mot Leik torsdag 05.10. Dersom tre poeng sikres mot Astor, vil det bli en ren opprykksfinale mot Leik på Melhusbanken Flå Arena neste uke!

Kampen startet veldig jevnt. Tyholttoppen med gode individuelle spillere og et så som så kollektiv og GFK med et godt organisert lag og spesielt to kantspillere, Torgeir og Micke, som herjet med hjemmelaget sine sidebacker. Begge lag produserte noen halvsjanser innledningsvis, uten at de respektive lag sine målvakter ble satt på altfor store prøver. GFK tok mer og mer over kampen, og gikk opp i en tomålsledelse før omgangen var halvspilt. Torgeir Hugdal og debutant Kristoffer Bergane satte hvert sitt mål etter gode gjennomspill på kant. GFK kunne fort ha punktert kampen allerede her, med flere store sjanser i minuttene som fulgte. En overraskende god (til kroppsfasong å være) hos Tyholttoppen leverte flere kvalifiserte redninger. Etter drøye halvtimen spilt får GFK-kaptein Grytdal ballen inne på egen halvdel og mister ballen til Tyholt-spissen. Etter litt fram og tilbake ender det med redusering og Tyholttoppen er for fullt med i kampen igjen. Ikke lenge etter skaper hjemmelaget nok en stor sjanse, og studentlaget hadde virkelig fått blod på tann. GFK brukte noen minutter på å summe seg, men tok sakte men sikkert over kampen igjen. Like før pause satte Torgeir inn sitt andre mål og lagene gikk til pause med 1-3.

Andre omgang skulle bli ganske så annerledes enn første. Før kvarteret var spilt hadde Torgeir satt inn to nye mål etter et godt gjennomløp i bakrom eller ved å snurre rundt med hele Tyholttoppen sin backlinje. 5-1 og kampen virket så godt som avgjort. Det var den i aller høyeste grad også. Tidspunkt for mål blir litt usikre når de etter hvert rant inn, men Torgeir ga seg altså ikke før han hadde puttet åtte mål. Innimellom hadde Arne Engan puttet (så vidt) en straffe i mål, etter at Torgeir ble felt. En slik straffe kvalifiserer nok kun til et halvt målpoeng. Tyholttoppen fikk pynte på resultatet etter at kaptein Grytdal nok en gang rotet det til, denne gangen innenfor egen 16-meter.

2-11 ble altså sluttresultatet og GFK tar sin største seier i klubbens knapt toårige historie. GFK gjør jevnt over en god kamp og vinner knusende mot et relativt godt lag (med en noe uheldig backfirer for denne anledningen). Nå gjenstår kun en svært spennende serieinnspurt på to kamper. Dersom disse to kampene ender med tre poeng, er GFK å finne i 5. divisjon neste år.

PS: Målgivende på flere mål denne kampen må kunne kalles "målgivende" ettersom en pasning på 10 meter rundt midtbanen, for deretter at Torgeir gjør alt selv er helt på grensen målpoengmessig.

PPS: Trener Melum mante GFK til å sette inn 4 og 5-1 før kvarteret var spilt og avgjøre denne kampen. Laget svarte på tiltale.

PPPS: Lovlig sen kamprapport. Travle tider!

Målskårer (og målgivende). Her er det litt mer usikkert på hvem og når....

Postet av Gauldal Menn den 15. Sep 2017

I en tett, jevn og spennende kamp hvor begge lag hadde store muligheter til å vippe kampen i sin favør, var det til slutt Gauldal FK som gikk seirende ut av lokaloppgjøret mot kommunesentrumlagets andrelag, Melhus 2. Spesielt i første omgang var GFK spillemessig fullt på høyde med Melhus, noe som kanskje ikke fullt ut har vært tilfellet ved tidligere anledninger. Andre omgang ble en uryddig og delvis panisk affære, men hjemmelaget snudde kampen og kunne innkassere nok en trepoenger. GFK avventer spent resultatet mellom Leik og Kolstad 3 i kveld (fredag).

En ti minutter fremskutt første omgang var ikke gamle karen før første skåring var et faktum. Melhus vant et hjørnespark etter knappe 10 minutter, og en høyreist Melhusstopper stanget kontant ballen i mål. Dommer dømte til tross for antydninger om strak armbruk for mål, og GFK var på etterskudd nesten før kampen hadde begynt. Til tross for skåringen fikk ikke Melhus 2 noe spillemessig overtak og det var heller GFK som hadde ballen i laget, noe som slettes ikke har vært tilfellet når lagene har møttes tidligere. Litt for høye skuldre og litt før høyt spenningsnivå førte til at GFK sitt spill bar preg av gjentatte feilpasninger. Melhus på sin side produserte få (så godt som ingen) sjanser, til tross for noen skumle overgangsmuligheter. GFK, anført av en hardtarbeidende trefrontslinje, fikk skapt noen gode sjanser. Spesielt John Morten Helgemo hadde en meget stor sjanse alene med keeper etter drøye halvtimen. Men lobben ble stoppet av Melhus sin unge målvakt. Omgangen så ut til å ebbe ut i ledelse for bortelaget, men med det som bortimot var omgangens siste spark på ballen fikk Are Grytdal satt inn reduseringen. Etter et godt slått frispark fra Bjørn Olav Midtflå vant John Morten Helgemo duellen. Ballen landet i et Melhus-bein som ikke fikk kontroll på ballen og fra omtrent fem meter satte kapteinen ballen i mål til 1-1.

Andre omgang ble en noe mer rotete affære sammenlignet med første. GFK fortsatte å spille vekk ballen i litt for stor grad og Melhus fikk litt bedre tid med ballen, både til å slå i bak- og mellomrom. Etter en svært lite påskrudd, fra GFK sin side, periode av omgangen fikk Melhus etablert et trykk på GFK sin halvdel. Etter gjentatte mislykkede klareringer endte ballen opp til en Melhusspiller som fikk tid og rom til å prikke ballen i mål fra omtrent 14 meter. GFK var igjen på hælene. Men som alltid; GFK nekter å gi opp! Kun noen minutter etter skåringen startet GFK et angrep på sin høyre side. Ballen gikk på få touch fra Geir Wågbø til Ådne Rolseth Holthe, videre til Micke Larsson som slo et godt innlegg som endte opp på bakerste stolpe til Arne Engan. Med sin sedvanlige ro, kontrollerte Engan ballen, spiste matpakken sin, og satte ballen kontrollert i mål. Utligning nok en gang! Men uavgjort var ikke nok for GFK, som måtte ha tre poeng for å henge med i opprykkskampen. Kampen lå lenge og vippet, med halvsjanser til begge lag. Fem minutter før ordinær tid skulle avgjørelsen falle. Melhus-stopper sender det som må karakteriseres som et horribelt tilbakespill til egen keeper. En årvåken Micke Larsson snapper tilbakespillet, runder keeper og setter ballen i mål. 3-2, og kampen er snudd! Ledelsen holdt helt inn, tross knappe ti panikkartede minutter på slutten.

GFK henger fortsatt med, og det er nå kun tre kamper igjen av sesongen, hvor, hvis de to neste ender med seier, den siste og avgjørende kampen spilles hjemme på Melhusbanken Flå Arena mot Leik. Vi går for sesongfinale. Først må jobben gjøres borte mot henholdsvis Tyholttoppen og Astor, begge lag som absolutt kan overraske. Så her gjelder det å være skjerpet helt inn.

PS: GFK har i de to sesongene de har eksistert ikke tapt mot Melhus 2. Resultatene har vært 2-1, 2-2, 2-1 og 3-2. Ganske jevne oppgjør, med andre ord.

PPS: Gauldal 2 møter Leik 2 til batalje på søndag. Ta turen og se på det som et vorspiel til førstelagene møtes.

PPPS: Trener Frank Melum ytret ønske om en hjertestarter lett tilgjengelig på Melhusbanken Flå Arena. Sånn for sikkerhets skyld.

Målskårer (og målgivende)

1-1. Are Grytdal (John Morten Helgemo)

2-2. Arne Engan (Micke Larsson)

3-2. Micke Larsson (en sannsynligvis svært skuffet over seg selv Melhusstopper)

Geir Wågbø - Robin Giseth - Bjørn Olav Midtflå - Daniel Stevik

Torgeir Hugdal - John Morten Helgemo - Micke Larsson

Innbyttere

Kim Roger Malum (for Hugdal i det 30. minutt. Hugdal ut med en noe trøblete mage)

Torgeir Hugdal (inn igjen for Malum i det 60. min)

Ådne Rolseth Holthe (inn for Aursøy i det 65. min. Aursøy ut med en voldsom Donald-kul etter sammenstøt med en motspiller)

Nykommer Jørgen Sandvik (inn for Hugdal i det 85. minutt).

Arnt Krogstad

Robert Melum

Seier på en helt på det jevne dag borte mot Buvik2/Skaun

Postet av Gauldal Menn den 8. Sep 2017

Sesongens femte siste(!) kamp endte med 5-1-seier og tre poeng for GFK som fortsatt henger tett på Leik i kampen om opprykk. Gjestende GFK slet en stund på Da-Tel Arena, mye grunnet slurv både med og uten ball. Sakte men sikkert fikk likevel gjestene fra lengre nord langs Gaulas bredder kontroll på kampen og etter 40 minutter spilt var det etter hvert liten tvil om hvor de tre poengene skulle ende opp. Torgeir Hugdal (3), John Morten Helgemo og Are Grytdal stod for målene denne kvelden.

Kampen var kun tre minutter gammel når GFK vant et hjørnespark etter en stor sjanse ved Torgeir Hugdal. Are Grytdal skrudde, med bittelitt hjelp fra Buviks målvakt, like greit hjørnesparket i mål til 1-0. Buvik/Skaun virket ikke videre bekymret av den grunn, og fikk i tiden etter skåringen litt for god tid til å klaske ballen i bakrom på noen fotrappe frontspillere. Etter knappe ti minutter spilt fikk de uttelling på en slik bakromspasning og utligningen var et faktum. Etter denne skåringen slet GFK med å få til noe særlig, offensivt så vel som defensivt. Feilpasninger, for mye stress og dårlig kollektivt press førte til at det like gjerne kunne vært hjemmelaget som gikk opp i føringen. Kampen svingte fram og tilbake, med halv- og noen helsjanser til begge lag. Etter drøye halvtimen spilt ble en, som vanlig, frisk Torgeir Hugdal felt på ca. 18 meter. Bjørn Olav Midtflå, som ryktene sier har trent hardt på frispark de siste ukene, fikk (tok) muligheten. Uten tvil en meget korrekt avgjørelse. Ballen gikk i kryssfestet, og Midtflå selv hevder hardnakket at ballen var inne. Dommer ville det annerledes, og det er Torgeir Hugdal, som banket returen i mål på halvspretten, som får målet registrert. Hugdal var frempå igjen like før pause, og satte inn 3-1 etter å i kjent stil ha rundet et par-tre spillere både en og to ganger. Tomålsledelsen til pause var kanskje ikke helt fortjent, men den var uansett et faktum.

Andre omgang ble noe annerledes enn første, og det virket som om hjemmelaget hadde mistet litt av piffen i løpet av pausen, og GFK tok mer og mer over kampen. Med enorme rom sentralt og god tid med ball burde gjestene ha skapt langt flere farligheter. Etter ti minutter av omgangen ble ballen vunnet igjen til høyre på egen halvdel. Deretter gikk det på få touch og en Ådne Holthe på høyre kant fant med et presist innlegg John Morten Helgemo på 6-7 meter som enkelt kunne sette inn 4-1. Den berømte spikeren i kista var et faktum. Like før slutt satte Hugdal inn sitt tredje for dagen, etter å ha lurt Buvik-stopperen så ettertrykkelig på, rett og slett, rævva, at det var på grensa til å behøve en unnskyldning.

Totalt sett en kamp som kunne ha endt opp med et styggere resultat for begge lag sin del. Tross en litt traurig start henter GFK seg godt inn igjen, og henger for fullt med i kampen om opprykk. Nå er det fire kamper igjen, og torsdag neste uke gjester Melhus 2 Melhusbanken Flå Arena til viktig (for GFK) kamp. Vi gleder oss (og er spent på hva Melhus stiller med).

1-0. Are Grytdal

2-1. Torgeir Hugdal (Bjørn Olav Midtflå)

Postet av Gauldal Menn den 1. Sep 2017

Etter to forsmedelige tap på to forsøk mot hobbylaget fra Kvitbyen var det omsider GFK sin tur til å stikke av med alle tre poengene. En uovertruffen lagmoral, enkeltspillere som virkelig imponerer og et lagspill som sakte, sakte, men sikkert blir bedre fikk endelig GFK tatt revansje for forrige sesongs tap i kretsmesterskapet og for tapet på Huseby i vår. Til tross for tendenser til panikk og stress i deler av kampen sørger GFK for at Leik aldri får hvile i toppen av 6. divisjon avdeling 07. Torgeir Hugdal (2), John Morten Helgemo og Geir Wågbø (fra sin backposisjon!) noterte seg for skåring.

Kampen startet på et vis langt bedre enn tidligere kamper mot Kolstad 3 har gjort. Kolstad fikk ikke trillet like mye ball, oppspillene var ikke like presise og GFK var tettere i duellene enn tidligere. En spiss i John Morten Helgemo og en midtbanefemmer som sto høyt gjorde livet surt for forsvaret til Kolstad. Gauldal fikk skapt noen halvfarlige sjanser det første kvarteret, ofte etter høy gjenvinning av ball. Kolstad på sin side er meget gode ballspillere og skapte problemer både rett- og feilvendt, men GFKs forsvar og midtbane stod meget godt i mot det som kom, og GFK-keeper Øhlen ble sjelden utfordret. Etter 15 minutter klarerte Bjørn Olav Midtflå presist til Torgeir Hugdal i bakrom. Nevnte Hugdal trillet ball i hatt med det som presenterte seg av Kolstad-spillere og klasket ballen i mål fra 10 meter. Kolstads stopper og back var såpass svimle at de måtte bruke et par minutter etterpå for å komme seg til hektene igjen. Resten av omgangen bølget fram og tilbake, med halvsjanser begge veier. Gauldal var farlig frampå ved enkelte dødballer og på et par fine angrep hvor spillet vendes ut på kant og blant andre Micke Larsson slo gode innlegg. Ved en anledning fant ikke kaptein Grytdal helt ut hvordan han skulle stokke beina på 5 meter, og det som burde vært mål endte opp som en heller trist (og litt komisk) situasjon. GFK fikk ikke truet Kolstads keeper (som ikke var keeper) i stor nok grad, og skåret ikke flere mål i omgangen. GFK ble også snytt for det som må kunne kalles en soleklar straffe, når Geir Wågbø, på en av svært mange visitter i motstanders målgård fra sin backposisjon (sannsynligvis all egentreningen som endelig gir utslag), ble meid ned. At det ikke ble straffe er ganske utrolig! Kolstad på sin side fikk rett før pause redusert til 1-1. Et langt oppspill blir forsøkt skjermet ut, men Kolstads spiss lykkes i å dytte Bjørn Olav Midtflå overende og sette ballen i mål. Hvorfor det ikke var frispark er en en annen sak. 1-1 til pause og kampen har absolutt nerve.

Andre omgang fortsetter som første, med et spill som bølger fram og tilbake. Kolstad har byttet keeper, og første omgangs keeper, spissen Langørgen, er absolutt en forsterkning på topp. Gauldal er på langt nær gode nok til å holde ballen i laget, noe som fører til mange unødvendige ekstra meter som må dekkes. Uten ball. GFK fortsetter sitt høye press og lykkes godt med dette. John Morten Helgemo, Torgeir Hugdal og Micke Larsson presser fram feil og skaper sjanser, uten at ballen slippes i riktig øyeblikk. Etter 55 minutter får GFK hjørnespark fra sin høyre side. Hjemmelaget har allerede produsert store sjanser på dødball. På dette hjørnesparket skulle de endelig få uttelling. Grytdal slår inn og finner en særdeles bestemt og kontant John Morten Helgemo som stanger ballen kontant i mål til det som må kunne kalles stormende jubel fra hjemmelagets spillere og benk. Kanskje ble det til og med jublet på tribunen, hvem vet. Kolstad på sin side er farlig frampå ved flere anledninger, men lykkes ikke i de avgjørende øyeblikkene. Spesielt ved en anledning viser igjen GFK-keeper Øhlen seg fram med en svært viktig redning på stillingen 2-1. Keeperen har vært svært god denne sesongen!

Kampen har spenning så godt som hele veien inn. Men i det 85. spilleminutt skjer det. Kampens store øyeblikk. Et øyeblikk som faktisk vil bli husket en god stund fram i tid. Og navnet på alles lepper? Geir Wågbø. GFK vinner ballen høyt nok en gang, med John Morten og Roar Aursøy i skjønn samkjemping. Førstnevnte sender ballen igjennom til Geir Wågbø som står like høyt. Fra ca. 18 meter chipper høyrebacken elegant (og elegant er her aldeles riktig ord) over keeper og i mål. Kanskje et av de penere mål på Melhusbanken Flå Arena på flere år! Dette dreper mye av det lille som var igjen av overskudd i Kolstad-leiren, og kun tre minutter senere er Torgeir Hugdal frampå og sørger for at tre-fire Kolstadspillere  pent ble nødt til å besøke stadionens kiosk og kjøpe en pølse (kanskje flere) etter kampen, for snakk om å bli rundlurt! Nydelig å se på, rett og slett.

GFK holder som nevnt spenningen i live i avdelingen med denne seieren og skaper i tillegg litt avstand ned til Kolstad 3 på tredjeplass. Leik på sin side møter i kveld fredag Nationalkameratene til en spennende batalje. Gauldal er storfornøyd med endelig å slå Kolstad som har gjort livet surt for dem det siste året. Hjemmelaget priser seg nok lykkelig for at Kolstad stilte uten keeperen fra oppgjøret i vår, Kolstad på sin side gremmes nok over å ikke slå disse "bonan".

PS: Målet til Wågbø må (med fare for å gjøre ham for høy på pæra) nevnes igjen. Skikkelig fint mål!

PPS: Arne Engan måtte stå over dagens kamp. Ryktene hevder han var "elektrikersyk". Altså litt snufsete og småurven. Ådne Rolseth Holthe taklet uansett den rollen utmerket!

PPPS: Gauldalens hyggeligste dommer, Helge Sumstad, dømte oppgjøret. Som til tross for mulige feil ikke tar på vei av den grunn og som i tillegg innrømmer at ja, han har en litt dårlig følelse på akkurat den avgjørelsen (her snakkes det for øvrig om straffen som GFK burde hatt). All honnør til hvordan han takler en, til 6. divisjon å være, intens kamp.

PPPPS: To unggutter stiller fra start og spiller samfulle 93 minutter og gjør jobben kjempegodt. Daniel Stevik og Ådne Holthe takler oppgaven mot langt mer rutinerte spillere svært godt. Dette må inspirere dagens 14- og 16-åringer som om få år forhåpentligvis blir å se på seniorlaget.